viernes, 11 de noviembre de 2011

DEFENSA ELS TEUS DRETS!


Fa uns dies una persona del meu entorn veïnal, a qui conec de fa molts anys, em va aturar pel carrer i em va dir molt rotund: “aquest cop no penso anar a votar.” Els arguments els he escoltat cada cop amb més freqüència d’uns anys cap aquí, “tots els polítics sou iguals”, “no hi ha diferències entre dretes i esquerres”, “m’he quedat a l’atur i ningú no m’ajuda”, etc.
Comprenc perfectament l’estat d’inquietud, d’enuig i fins i tot de temor de moltes persones que s’han quedat a l’atur per culpa d’una crisi global que té les seves arrels en l’afany de lucre desmesurat que menysprea l’interès públic que s’ha donat en els mercats financers.
A tots els que compartiu aquestes opinions us vull dir el mateix que li vaig dir a ell, l’inconformisme no es resolt amb indignació, cal passar a l’acció per defensar els drets que tant ens han costat d’assolir.
A aquestes persones els dic que sí que hi ha diferències entre dretes i esquerres, entre Rubalcaba i Rajoy. Amb un Govern socialista tots els ciutadans disposaran d’una sanitat i una educació públiques i de qualitat, de pensions dignes i de prestacions per desocupació per aquells que hagin perdut la seva feina. Amb el PP tot això estarà en perill perquè tots sabem que Mariano Rajoy té les tisores esmolades per fer el mateix que CiU està fent a Catalunya, és a dir, retallar, retallar i retallar per allà on fa més mal a les classes populars i mitjanes, que són la immensa majoria de la població.
Els socialistes estem al costat de les persones, per això sóc conscient de què molts de vosaltres podeu estar enfadats amb algunes de les mesures que el Govern ha hagut de prendre per fer front a la crisi econòmica. Acceptant que hi ha coses que no s’han fet bé, no anar a votar i resignar-se a la victòria de la dreta no és la solució de res.
Tots sabem que amb el PP no hi haurà menys crisi, ni menys aturats (només cal recordar l’atur que hi ha a Madrid o a València, dues comunitats governades pel PP des de fa lustres), el que si hi haurà és una involució dels drets socials que formen part de l’ADN del nostre Estat del Benestar que van impulsar governs socialistes: escoles públiques de qualitat per als nostres fills, una atenció sanitària pública que és de les millors d’Europa, una pensió que dóna satisfacció a les necessitats dels nostres avui i ajudes per a aquells que tenen més dificultats per tirar endavant.
I que farà el PP? Doncs aprofitar l’excusa de la crisi per retallar les ajudes a la dependència, les prestacions als joves per tal que puguin accedir a un habitatge de lloguer, les prestacions per desocupació, etc.
Hem de mobilitzar-nos i anar a votar per la candidatura socialista, la única opció capaç de garantir que no farem ni un pas enrera en allò que tots volem per als nostres fills i que no afavoreixi una societat en la que els rics siguin cada cop més rics i els pobres cada cop més pobres, com passa en els països tan admirats pel PP.  
El dia 21 serà massa tard per aturar aquesta involució si el president del Govern es diu Mariano Rajoy...
Mireu, fa quatre anys Tarragona va ser decisiva per derrotar la dreta en obtenir els socialistes un resultat històric. Avui com ahir estic plenament convençut de què la Tarragona progressista es tornarà a mobilitzar per tornar a esdevenir el mur de contenció que aturi l’avenç d’aquells que han arribat a recollir signatures en contra de Catalunya.  
Massa coses importants estan en joc com per quedar-nos a casa. El dia 20 hem d’anar tots a votar en defensa dels nostres drets i fer-ho per la candidatura socialista. Pels interessos de Catalunya, i de Tarragona, no és el mateix Rubalcaba que Rajoy. No en tingueu cap dubte!
     



Article de Francesc Vallès publicat al Més Tarragona

No hay comentarios:

Publicar un comentario