domingo, 13 de noviembre de 2011

NOVA ETAPA


Tothom sap que s’acaba una etapa al món i que n’hem de començar una altra. La crisi és de tals dimensions que ens obliga a repensar gairebé tot el que fins ara constituïa el nostre sistema d’organització social. Ens han portat aquí les forces descontrolades del mercat, del món financer, dels qui només han buscat el benefici al preu que fos, mercantilitzar-ho tot.

Segurament nosaltres també hem comès errors. Però som els primers interessats en compartir el patiment de les persones que ho passen malament i en canviar les coses perquè no es torni a repetir aquest descontrol del mercat i del món del diner sense importar les conseqüències que en forma d’atur i de misèria per a milions de persones arreu del món ha comportat.

Cal que la política recuperi el terreny i que els governs, el més globals que puguin ser, controlin els mercats i no a l’inrevés com succeeix ara. La dreta no està interessada en això, ni en les polítiques socials o en els drets bàsics que mai no han estat la seva preocupació prioritària. Tots els avenços socials han estat obra dels socialistes. Ara tampoc no són a l’agenda del PP ni a la de CiU.

Des del PSC ens presentem amb humilitat però amb la convicció que malgrat els errors, som els qui podem preservar els drets i els serveis bàsics que tant ens ha costat aconseguir: els de sanitat, educació i les prestacions socials per a les persones que ho necessiten que al final ho som tots perquè tots hem estat petits i serem grans.

I a la demarcació de Tarragona encara la nostra opció si se’m permet, és més rellevant. Amb el profund respecte que ens mereixen totes les forces polítiques, tothom sap que al menys en  aquestes eleccions, l’únic partit d’esquerres amb opcions d’obtenir representació és el PSC. Per això demano una profunda reflexió abans d’emetre el vot. Perquè serveixi realment per créixer econòmicament però també per preservar els avenços socials i els valors com la solidaritat, la justícia i la igualtat d’oportunitats.


Article d'opinió de Francesc Valllès publicat al Diari de Tarragona  

No hay comentarios:

Publicar un comentario