viernes, 11 de noviembre de 2011

FRANCESC VALLÈS: “VOLEM CREAR 3.000 LLOCS DE TREBALL AMB ENERGIES RENOVABLES I IMPULSAR UN PLA D’ESTALVI I EFICIÈNCIA”


“Els socialistes volem impulsar durant els propers quatre anys les energies renovables, especialment les energies eòlica, biomassa i solar, a casa nostra i estem convençuts que si fem bé les coses podem generar 3.000 nous llocs de treball en aquest sector”, així ho ha assegurat aquest migdia el cap de llista del PSC per Tarragona a les eleccions generals, Francesc Vallès, en la presentació de les propostes socialistes en matèria d’energia.

“Nosaltres impulsarem des del Govern un Pla d’Estalvi i eficiència energètica a tots els nivells per tal d’aconseguir una reducció del 30% d’energia primària, augmentar un 30% les energies renovables i reduir un 30% l’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernable.”

Així, el programa socialista proposa que en matèria d’energia eòlica la província de Tarragona passi dels 600 Mw actuals a 1.400 Mw, pel que fa a la biomassa defensem instal·lar fins a 40 Mw a Tarragona (dels 50 previstos a tot Catalunya), i en relació a l’energia solar volem passar dels 20 Mws fotovoltaics actuals a 35. Tot amb l’horitzó del 2015. 

“En matèria energètica els socialistes també proposem potenciar el projecte ZEFIR d’energia eòlica marina en aigües profundes que és una iniciativa nostra. Així mateix volem substituir l’energia nuclear als 40 anys de vida útil i impulsar un Pla de dinamització de les comarques on ara hi ha centrals nuclears preveien, ja ara, que al 2027 deixaran de produir. Aquest pla ja l’hem demanat i va ser aprovat en el darrer debat de política general al Parlament de Catalunya, també amb els vots de CiU.”

Pel que fa al Magatzem de residus nuclears si no es troba un indret consensuat “ens posicionem per resoldre el problema cada central perquè les anomenades piscines s’ompliran el 2012, el 2013 i el 2020. Volem ser com els països més avançats i tenir els residus ben emmagatzemats.”   

No hay comentarios:

Publicar un comentario